Vera Verheldert #22: Autisme & HSP in relatie tot boosheid

In deze Vera Verheldert Live uitzending sprak Vera over hypersensitiviteit in relatie tot boosheid en hoe de gevoelswereld van mensen met HSP en autisme daarop reageert en mee kan omgaan. Zij geeft ook trainingen over dit onderwerp

5 gedachten over “Vera Verheldert #22: Autisme & HSP in relatie tot boosheid”

 1. ik zit met tranen in mijn ogen, zelf HSP, en een Lvb, en potdikke wat is dit waar !!!!
  het enorme gevoel dat ze het op je gemunt hebben is zoooo destructief, en omdat je dat gevoel voelt, raak je daar ook weer boos om

 2. Dank je Vera, ik ben zelf ook coach, en men, wat heb ik mezelf vaak toegesproken over mijn boosheid binnen mijn persoon..
  En het lijkt haast een feit te zijn geworden dat ik anderen prima kon helpen en zelfs begrijpen, maar mezelf coachen was toch een stuk moeilijker..
  Je hebt me werkelijk waar helderheid gegeven, en ik ga er vandaag nog mee aan de slag..
  Namasté en wellicht tot ziens bij de opleiding!
  Lieve groet, Jackie

 3. Dank je Vera voor deze video. Als HSPer heb ik veel meer zicht gekregen waar ik kan groeien in mijn contact met mensen met autisme. Ik erken mijn gevoelens van onmacht bij boosheid en vind het heel mooi hoe je het innerlijk proces beschrijft van iemand zonder “ikje”. Vooral het te laten en m’n mond te houden met liefde en vertrouwen. Ik begrijp nu beter waarom de ander meer tijd nodig heeft bij 1 vraag. Inmiddels ben ik veel geduldiger, maar meerdere vragen achter elkaar stellen doe ik nog steeds. Deze inzichten en geweldloos communiceren helpen me om meer in mijn zachtheid te blijven. Riëtte Janssen

 4. Dag lieve Vera, ik herken(de) mij heel erg in het hebben van “autisme “alles klopte.. maar het balletje bleef rollen en ik kreeg een zeer interessante video toegestuurd wat dat vrijwel weer op z n kop zette.. even kort door de bocht zou “autisme” een gevolg kunnen zijn van een traumatische gebeurtenis of opstapelingen wat kan resulteren van beschadiging(en) van het zenuwstelsel. Er is wel degelijk iets aan de hand, maar dit is dus een totaal nieuwere visie! Mijn familie heeft ook “autisme” maar ook heel veel leed meegemaakt en hierbij word dan vaak een copingmechanisme ingezet. Zo kunnen heel veel mensen met labels zitten waar eigenlijk grote/kleine trauma’s achter schuilen wat zich manifesteert in ander “vreemd” gedrag. Fijne dag lieve vera!

Laat een reactie achter

0
  0
  Je winkelmandje
  Je mandje is leegTerug naar shop