Vera Verheldert #63: Twee dingen tegelijk (autisme)

Dit fragment komt uit het autismespreekuur waar Vera op een heerlijk luchtige en humoristische manier uitlegt hoe iemand met autisme het ervaart om twee dingen tegelijk te moeten doen.

2 gedachten over “Vera Verheldert #63: Twee dingen tegelijk (autisme)”

 1. Herkenbaar dit soort situaties. Tóch ben ik er alsnog bijzonder goed geworden, in dit multitasken, alleen ben ik daarna wel volledig uitgeput en vaak zó overprikkeld met het gevoel dat ik er weken van moet bijkomen. En of dát dan weer heel verstandig is.. Hierin zal ik toch wat meer acceptatie moeten vinden in de ‘beperking’ om weer terug te keren naar meer ‘autistisch te mogen zijn’ van mezelf. M.a.w. gewoon weer meer mezelf.

 2. via YouTube:
  Hier ook veel lachen om de herkenning. Ik met de bloemen op mijn verjaardag tijdens het druk bezig zijn met koffie en gebak. Het voelde als ondankbaar wanneer ik de bloemen niet 1st deed. Mijn man en een vriendin bleven zitten, dachten dat ik ze in een emmer met water zou zetten net zoals zij dat zouden hebben gedaan, zeiden ze achteraf. 🤔
  Mijn man heeft het op een andere manier: inderdaad 1 ding tegelijk zoals met koken. Op zijn werk kan hij echter de ene bouwtekening zo wegleggen en met een ander verder gaan/beginnen wanneer die meer haast heeft, maar dubbel werk heeft hij een hekel aan. Het moet het liefst in 1x goed.
  Zijn focus is 👌 De mijne vroeger ook, nu ‘0` 😇

Laat een reactie achter

0
  0
  Je winkelmandje
  Je mandje is leegTerug naar shop